Svensk startup OptiCaller Software lanserar mobilitetsmodul - för Asterisk® vid Mobile World Congress 2012

Barcelona, 27 mar 2012: På Mobile World Congress mässan 2012, lanserar OptiCaller Software de Opticaller MobileAdapter för Asterisk, en modul för mobil integration och samtalsoptimering för Open Source Asterisk* PBX.

OptiCaller MobileAdapter är en programvara som integrerar den mobila applikationen OptiCaller med Asterisk PBX - och applikationer byggda på Asterisk, som Switchvox, Elastix, FreePBX och många andra.

OptiCaller Appen finns i många versioner för de ledande smartphone plattformarna, Android, iPhone, Windows Phone 7, Symbian, BlackBerry och Windows Mobile 6.x.

När Opticaller lösningen läggs till Asterisk PBX, kommer användarna att få följande fördelar:
 - Samtalsoptimering, vilket minskar samtalskostnader med i genomsnitt 40-95% med innovativ snabbt samtalsuppkoppling (Call Through & Call Back)
- Ett nummer och en röstbrevlåda för både mobila och fasta anknytningar
- Växelfunktioner direkt i mobiltelefonen, lättillgänglig för användaren

Mattias Hansson, en av grundarna och VD för OptiCaller Software AB säger: "det har varit en enorm efterfrågan för att få OptiCaller bättre integrerat med Asterisk".

Opticaller MobileAdapter för asterisk är resultatet av flera års utveckling i nära samarbete med ledande operatörer och systemintegratörer som använder Asterisk plattformen.

Olle E Johansson, en välkänd profil i Asterisk samhället - utvecklare, lärare och medgrundare av Astricon konferens har varit involverad i arkitektur för MobileAdapter till Asterisk.

"Opticaller lösningen integrerar den smarta telefonen i företaget telefonsystem på ett sätt som är lätt att integrera i alla asterisk-baserade lösningar. Detta kommer att leda vägen för en ny uppsättning av mobila integrationapplikationer som kombinerar företagstelefoni med smartphones.", Säger Olle E. Johansson Edvina AB, Sverige, medlem av Opticaller advisory board.

Är du intresserad av att lära dig mer om hur Opticaller plattformen och de nya MobileAdapter för asterisk kan hjälpa dig att förbättra din Asterisk mobil lösning, vänligen registrera dig för 2 timmar webb-baserad teknisk träning OptiCaller Academy. http://www.opticaller.com/support/opticaller-academy

 

KONTAKT:

Mattias Hansson VD OptiCaller Software AB
E-post: mattias@opticaller.se
www.opticaller.com
Telefon: +46313012262
Video: OptiCaller på 1 minut: http://www.youtube.com/watch?v=VQbrO8X0fkQ&feature=player_embedded
 

 

* Asterisk is a registred trademark of Digium, Inc.

 

Splash Image: