Asterisk event i Göteborg och Stockholm

OptiCaller Software och Olle E Johansson med bolaget Edvina arrangerar Asterisk event i Stockholm den 28e November och I Göteborg den 29e november. Olle E Johansson är Europas ”Mr Asterisk” och har startat upp Astreisk mässan Astricon, med i Asterisk styrgrupp, ansvarat för en rad stora Asterisk projekt och via sitt bolag Edvina genomför Asterisk utbildningar globalt.

8.15 – 8.45 Olle E Johansson, Asterisk icon, Edvina AB

Open Source baserade telefonväxeln Asterisk har på kort tid blivit den mest installerade telefonväxeln i världen. Små och stora företag som Google och många operatörer och universitet har sänkt sina växelkostnader i snitt med 40% genom val av Asterisk i konkurrens med andra traditionella telefonväxlar. Olle E Johansson, utvecklare av Asterisk och konsult, introducerar Asterisk och lösningar för telefoni baserade på Open Source. Han kommer att gå igenom vilka fördelar det finns för en återförsäljare/systemintegratör att nu också ta steget över och erbjuda Asterisk som växel och Centrex tjänst till sina kunder och därigenom bli mycket mera konkurrenskraftig och samtidigt nyttja fördelarna och möjligheterna med öppna IP växeln Asterisk. Dessutom berättar han om nya möjligheter med WebRTC och Internet-baserad kommunikation.

Under seminariet finns också 2N från Tjeckien med och presenterar deras senaste GSM/3G/4G Gateways som kan integreras mot företagsväxlar och uppnå stor besparing och ökad mobilitet.

Under seminariet kommer vi att diskutera:

  • Asterisk från okänt Open Source projekt till världens mest använda telefonväxel med marknadsandelar på mellan 40-50%. Varför har det blivit denna succe?
  • Varför är det viktigt som återförsäljare att också nu ta in Asterisk i sin produktportfölj?  Vilka kostnadsfördelar och andra fördelar kan jag som växelåterförsäljare uppnå?
  • Hur kan Asterisk nyttjas som en egen Centrex plattform?
  • Hur integreras OptiCaller Software mobilitetsmodul  ”OptiCaller PBX Connect for Asterisk” in i en Asterisk växel? Vilka fördelar har denna lösning mot tex Aastra MX ONE som tidigare varit den ledande plattformen.
  • Tio tips hur du lyckas med din Asterisk lösning.
  • Hur kan en 2N GSM/3G/4G Gateway nyttjas för att halvera ett företags samtalskostnaden för samtal från telefonväxel till mobiltelefoner? Genomgång av en rad tunga referensprojekt där 2N's GM Gateway halverat företags samtalskostnader.

Ladda ned inbjudan:

 

Splash Image: