OptiCaller Mobility Router - förbättrad mobilitet för alla växlar

Under Mobile World Congress mässan 2013, kommer OptiCaller Software att lansera en ny produkt OptiCaller Mobility Router.

 

Problembeskrivning med dagens växlar

När Ericsson lanserade Mobile Extension år 2000 var det en revolution att en användare kunde ringa med sin mobiltelefon och visa sitt fastnäts nummer och möjlighet att styra sin växeln från mobiltelefonen med DTMF toner. På 13 år har det inte hänt så mycket inom detta område. Standarden som fortfarande nyttjas är DISA (Direct Inward System Access) vilket innebär att mobiltelefonen ringer in via ett accessnummer och skickar DTMF toner för att ringa ut ett samtal från växeln eller att styra olika växelfunktioner.

År 2013 är det inte accepterat att ett samtal kopplas upp på mellan 15-22 sekunder (beroede på Smart Phone) och att under själva uppringning hörs störande DTMF toner. Det finns också begränsningar med Android och iPhone som inte möjliggör att kommunicera under ett pågående samtal med DTMF toner in mot växeln vilket gör det omöjligt att hantera sk midcall features som parkera och koppla samtal mm.

 

OptiCaller Mobility Router - snabb uppkoppling av samtal utan störande DTMF toner

OptiCaller Mobility Router är vår innovativa lösning på dessa problem. OptiCaller Mobility Router kopplas in på er telefonväxeln eller Centrex växeln via SIP-trunk eller via ISDN PRI port.

FUNKTIONALITET

  • snabb uppkoppling av samtal utan störande DTMF toner
  • nu får alla telefonväxlar tillgång till OptiCallers patenterade callback teknik som sänker samtalskostnader utomlands med 45-95%
  • full funktionalitet med iPhone och Android vilket inte tidigare varit möjligt med gammal DTMF teknik
  • appar för de flesta SmartPhones (Android, iPhone, Blackberry, Symbian, Windows Mobile)

 

OptiCaller Mobility Router har testas framgångsrikt mot en rad telefonväxlar (Avaya IP Office, Panasonic NS 1000 och LG Ericsson IPECS). Inom kort kommer även tester att ske mot Aastra 400, Astra MX-ONE, Avaya Communication Manager och Cisco Call Manager. Om ni har flera växlar som ni är intresserade av att testa mot så hör av er till Jörgen Steijer.

 

Splash Image: