InnoTel vinnare av Red Herring Top 100 Europe Award

Amsterdam                                                                                                                                9e april 2014

Den 9e april avgjordes Red Herring’s prestigefyllda utmärkelse Europe Top 100 award. Detta pris går till de 100st mest lovande teknikbolagen från Europa.

Red Herring jury har utvärderat hundratals av Europas mest innovativa bolag. Vinnarna blev utvalda baserad på deras tekniska innovation, management styrka, marknads storlek, investerare, kundbas och framtida möjlighet att förändra världen.

Bland tidigare Svenska Red Herring vinnare märks Skype, Spotify och Klarna och Internationellt finns bolag som Google, Facebook, Yahoo, Amazon, Twitter, YouTube, eBay och Salesforce.

InnoTel som är en avknoppning från OptiCaller Software AB blev en av vinnarna och har utvecklat en unik patentgodkänd telefonitjänst SmartCaller som hjälper företag att sänka sin samtalskostnad med upptill 95% för samtal till och från utlandet.

Mattias Hansson VD på InnoTel säger ”vår OTT (Over The Top) tjänst SmartCaller har utvecklas med fokus mot företagsmarknaden. Till skillnad mot andra OTT tjänster som Skype och Viber som helt är VoIP baserade och nyttjas nästan enbart på konsumentmarknaden. SmartCaller har likvärdig ljudkvalité som ett vanligt mobilsamtal och är unik med att ingen data/Internet anslutning behövs under samtalet. Appen SmartCaller finns för Android och iPhone och kan nyttjas tillsammans med alla Svenska mobiloperatörer. Den genomsnittliga besparingen om du har Telia som mobiloperatör är 52% för samtal från utlandet/roaming och 78% för samtal till utlandet.

Att vara vinnare i Red Herring ger InnoTel som bolag en kvalitetsstämpel och innebär mycket när vår tjänst säljs mot stora företag och när vi expanderar globalt och då tar in externt kapital säger Mattias Hansson.

Roamingmarknaden för företag är idag värd 50 miljarder dollar årligen och ca 3,5 gånger så stor som konsumentmarknaden där bolag som Skype och Viber har utvecklat sina OTT lösningar. Totalt kring InnoTels SmartCaller tjänst har vi lagt ned över 20 års utveckling och sitter nu på en stark patentportfölj med de tidigaste patenten redan från 2005.

 

Kontakt

Mattias Hansson

VD/Grundare InnoTel AB

E-post mattias@innotel.se

www.innotel.com

Tel 031-500 535

Video InnoTel på 1 minut:

https://www.youtube.com/watch?v=uNMm93Slyco

Länk Red Herring: www.redherring.com

 


Splash Image: